Drie betoverende Oekraïense harpistes

Als voorsmaakje hebben we de eer jullie uit te nodigen voor een unieke première in België: het Ukrainian Harp Festival in Exile op zaterdag 26 augustus om 15u in de Christus Koningkerk in Antwerpen. Drie Oekraïense  harpistes in ballingschap, samen met de Duitse wereldster Florence Sitruk, huldigen het nieuwe culturele seizoen klassevol in. En zo ook duurt de zomer stiekem nog iets langer...

De onderlinge solidariteit tussen musici is groot en van een niet te onderschatten kracht. Florence vroeg haar vriend Christophe Buzendahl, cellist en organisator van het concert, of ze een concert konden organiseren voor Oekraïense topharpistes die niet langer kunnen optreden sinds de Russische invasie in hun land. Ook Belgische musici ervoeren de coronagijzeling aan den lijve, verbannen tussen de vier muren van hun eigen huis. We leven in een wereld waar de “banaliteit van het kwaad”, zoals Hannah Arendt dat omschreef, nog te velen onverschillig laat. Dat geldt echter niet voor fijngevoelige mensen als Christophe Buzendahl. Hij bleef niet bij de pakken zitten en speelde tijdens de lockdown J.S. Bach in het Sportpaleis. You go! Het paleis stroomde vol engelen. Hier kunt u zijn filmpje bekijken. https://www.youtube.com/watch?v=ovbxmixMPww&t=1376s.

Niet alleen de veerkracht van deze vijf muzikanten verdient uw aandacht maar vooral hun fantasmagorische klanken. Al heerst er op dit moment geen vrede op de wereld, ik twijfel er geen seconde aan dat zij ons wel die vrede kunnen laten ervaren in ons hart.

Op hun onderlinge vriendschap heffen wij alvast het glas.

Rue du Nord 41, 1000 Brussels

+32 476 21 23 23 

info@pirani.be

© 2023 Pirani Publishing

Webdesign by Graphista