Sterke vrouwen

Ik was daarnaast erg verheugd om diverse interessante dames te ontmoeten zoals Valérie (Grégory’s gezellin) en Yolande De Bontridder, voorzitter van Les Amis de La Cambre.
Met de intrigerende Louise deelde ik een kruidensigaret en een babbel. Met haar paardrijlaarsjes, diepbruine benen en korte short trof ze mij als een echt buitenmens. En inderdaad, wat verder in ons gesprek bleek ze sinds kort weer in haar geboortestad Oostende te wonen, samen haar partner en schilder Matthieu Ronse. Verknocht aan de zee zijn ze, zij die geboren zijn aan de kust. Het is iets bijzonders, de connectie met de meeuwen, de schuimkoppen, de hemel en de wind. Als een urbaine amazone zag ik haar, rijdend op haar denkbeeldige paard naar oorden zoals Ithaca of Oostende.

De werken uit haar recente tentoonstelling Boulevard Angels in Pizza Gallery in Antwerpen, die ik de volgende dag bekeek, bevestigden mijn intuïtie dat Louise Delanghe iets te vertellen heeft. Ze maakt werk en snijdt onderwerpen aan waarin ik mezelf herken. Als vrouw geeft ze er een lap op, met haar proportie-overstijgende doedelzakspeelster. Met haar uit Indisch hout gekerfde beeldjes, een verwijzing naar Indische op straat spelende kinderen, klimt ze in mijn persoonlijke ranking naar de top tien van jonge Belgische kunstenaars.

Rue du Nord 41, 1000 Brussels

+32 476 21 23 23 

info@pirani.be

© 2023 Pirani Publishing

Webdesign by Graphista