Un pour Tous

Nog een nieuwe waardevolle stem in het Belgische artistieke landschap die ik met veel plezier aan jullie wil voorstellen, is het DreamTeam. Deze groep kunstenaars hield maandag 21 augustus hun finissage in een leegstaande garage op de Waterloosesteenweg te Ukkel, voor de gelegenheid omgedoopt tot Garage der Plastische Kunsten. Hun creaties rond het thema Dromen werden gecureerd door Grégory Decock. Het is intussen al tien jaar geleden dat ik hem in Sint-Gillis voor La Maison du Peuple tegen het lijf liep en we aan de praat raakten over Magritte.

Un pour Tous, zoals de titel van de expo luidde, was een ludieke gebeurtenis, met een onverwacht potje petanque(!) midden in de expo-garage, op een door een vriend uit het Zuiden aangelegde petanquebaan. Oh oui, Yann Imbert kwam speciaal uit Marseille ‘pour soutenir le projet’. Hij is leerbewerker en ontwierp voor de gelegenheid artistieke petanquetasjes. Er was keuze tussen tasjes met luchtige touch, lichtbruin leer met spetters verf erop in het azuurblauw van Marseille, en tasjes met een Belgische touch, in zwart leer met rood en gele strepen, voor de Belgische kameraden. Geen overgeïntellectualiseerde conceptuele nonsens maar een expo met als rode draad de poëzie van de droom, fun, fluxus and vrienden.

foto: Van links naar rechts: Frederic Fourdinier, Grégory Decock, Yann, Imbert, Vincent Chenet, Gijs Milius, Petrus Paklons, Romain Zacchi, Bruno Brunet.

Rue du Nord 41, 1000 Brussels

+32 476 21 23 23 

info@pirani.be

© 2023 Pirani Publishing

Webdesign by Graphista